Hem


När Dyröns första bofasta befolkning idkade fiske och jordbruk för 3000 år sedan kan vi gissa att även dom valde ön för sin skönhet och rika möjligheter. Idag är det delvis samma skäl till att öns cirka 300 bofasta valt Dyrön som sin boplats. För att inte tala om de cirka 18000 båtgäster som besökte vår ö 2009. Dom har hittat en genuin, levande skärgårdsö i hjärtat av Bohuslän med rika upplevelser för alla sinnen. Det är nog inte bara den säregna floran, de vilda mufflonfåren, underbara salta bad och en avspänd och familjär atmosfär som lockar hit gäster från när och fjärran. Dom har helt enkelt upptäckt Dyrön! Vi i Dyröns Båtklubb hälsar Dig välkommen till en härlig båtsommar!

Några exempel på service, upplevelser och aktiviteter du finner på Dyrön:

DyröledenEn 4,5 km lång vandringsled som sträcker sig runt hela ön. Fantastiska naturscenerier, lagom långa delar för vandrare i alla åldrar. Missa inte utsiktspunkterna och Dynes ravin! Två vandrande besökare har gjort presentation av Dyröleden på YouTube. Dyröleden är anpassad för rullstolsburna från Sydhamnen ut till bastun.

Mufflonfår. Mufflonfåren lever i frihet i Dyröns berg. Många vandrare på Dyröleden gläds åt att få se de ovanliga fåren – dock sällan på nära håll eftersom dom är ganska skygga. Tag gärna en extra titt på Leif Göbels vackra foto här ovan.

Dyröbastun
. Utsedd till Sveriges bästa bastu. Ligger precis vid havet och kan bokas av alla i affären. Lika underbar sommar som vinter. Nu helt uppfräschad! Tack vare en satsning från Dyröns Samhällsförening, frivilliga och sponsorer har vi nu invigt en toalett och dusch i anslutning till bastun så att vi får rinnande vatten och toaletter året om. Du hittar mer info på Dyröns Samhällsförening.

Fina badplatser dels i anslutning till gästhamnarna dels från klippor, bryggor eller sandstränder. Badplatsen i Nordhamnen har byggts helt ny efter stormskadorna!
Minimuseum med minnen från förr. Ligger vid hamnkontoret i Sydhamnen.
Lekplatser för barnen.
Dyröboden, en välsorterad livsmedelsaffär och postkontor.
Sport: Gunnarhallen, vår nybyggda idrottshall. Dessutom finns tennisbana (gratis för medlemmar), boulebana (tag med dina klot och spöa den lokala eliten – om du kan) samt såklart fotbollsplanen.
Dyröloppet: Trött på att ligga och jäsa i båten? För mycket sol på fördäck? Då är Dyröloppet den självklara utmaningen för dig! Det finns klasser för alla åldrar och ambitionsnivåer. Loppet går i början av juli varje år med anmälan på plats. Orkar inte springa själv? Kom då och heja på våra tävlande längs banan!
Café och kiosk i Sydhamnen med perfekt ”span-veranda”.
Dyrö Krog med god mat och livemusik i Nordhamnen.
Bunkring av diesel och gasol.
 

Hjärtligt välkomna till vår vackra ö! Det är ni som gör att vi kan utveckla våra gästhamnar!